Ridläger en eller flera dagar!

Kyrkobacka Stall & Ridhus har anordnat 4-dagars ridläger sen sommaren 2006. Runt gården finns en mycket vacker natur med underbara ridvägar och nybyggt stort ridhus att träna i. Är sommaren bra åker vi och badar i Sveriges största sjö Vänern, en av dagarna tar vi med oss hästarna till Båtgården där det finns en fin sandstrand, och i vår trädgård har vi en pool, där eleverna får bada en gång per dag.  Du rider för utbildad ridlärare och godkänd C-tränare i hoppning Elisabeth Hultgren, samt för tävlingsryttaren Lina Hultgren Danielsson.  Du har två ridpass per dag. Ett ridpass med dressyr eller markarbete eller hoppning och en uteritt. Vi har en stor hinderpark med många karaktärshinder såsom vattenmatta, mur, plank och olika grindar mm som finns att träna på.
Våra måltider äter ni i pentryt som är nybyggt och ligger i anslutning till ridhuset där det också finns dusch och toalett Vi äter 4 mål om dagen, frukost, lunch, mellanmål och middag, vid fint väder sitter vi ute på altanen och äter, och tittar på hästarna som går i hagen utanför.

Avslutningsvis brukar vi ha en liten tränings-tävling med uppvisning för familjen.

Ta med egen häst eller låna
Du kan ta med egen ponny/häst eller låna ponny av oss, maxvikt på ryttaren för våra stora hästar är 100 kg.  Vi utbildar ekipage från låg nivå och uppåt. Din ponny/häst står uppstallad i box och det finns flera hagar.

Lägerinformation för föräldrar

Dagridläger  kl.9.00 - 15.00 Pris: 700:- , i priset ingår tre ridpass, dressyr uteritt och hopplektion,  teori i persedelvård, lekar med ponnyerna, två st fika, lunch mm.Föräldrar kan vara med och antingen ta med egen mat eller köpa till, det går även bra om föräldrar vill vara med och rida, då tar vi samma pris som för barnen 700:-/elev.( Vill föräldrar vara med sina barn så går det bra, ta med egen mat el betala 80:- för 2 fika & lunch )

2-dagars ridläger med övernattning. Pris: Junior 1.800:- Senior 1.900:- Helpension för ryttare & häst(egen häst el låna av oss)meddtag påslakan handduk.

2-dagars: Ankomst första dagen kl.9.00, avslutning andra dagen kl.15.00 med fika,  helpension för ryttare och häst, två ridpass per dag, långritter dressyr och hopplektion, teori i persedelvård, lekar med hästarna och en massa hästmys. Ni äter god hemlagad husmanskost och fikar, poolbad mm.

Veckoläger 4-dagars.
Ni anländer första dagen måndag kl 15.00 (4-dagars läger) och avslutning sista dagen torsdag  kl.11.00 med banhoppning och uppvisning för familjen. Första dagen samlas vi i pentryts kök som ligger i anslutning till ridhuset. Vi börjar med lite fika och alla elever blir tilldelade varsin ponny/häst. Man har samma häst hela lägret, men man får möjlighet att prova några andra ponnysar när vi åker och badar i Vänern med hästarna, samt när vi har stafetter och lekar. Första dagen blir det ett ridpass i ridhuset och en liten skogsrunda. Dag två blir det en långritt i skogen efter frukost, när vi kommer hem blir det lunch och på eftermiddagen bad med hästar och fika. Sedan blir det programridning i dressyr eller kadrilj, därefter middag och på kvällen bad i poolen. Tredje dagen börjar vi med långritt, lunch och sen stafetter och lekar barbacka på småponnysarna, sedan bygger vi en hinderbana och hopptränar på den, inför sista dagens uppvisning för familjen. Middag och sedan persedelvård, så att sadlar och träns är fina inför uppvisningen. Under veckan så kommer vi även hinna med teorilektioner och tipspromenad, och det blir en liten present till segraren i tipspromenaden. 

Alla elever på 4-dagarsridläger får en liten Kyrkobackarosett efter uppvisningen, därefter bjuder vi elever och föräldrar på fika. 

Dagridläger blir det på alla skollov kl.9.00-15.00 Pris 700:-  
2 fika och lunch ingår, 2 ridpass på 1 tim vardera, både inne i ridhuset och skogsritt, persedelvård, stallskötsel, lekar med ponnysarna och hästmys. Vill föräldrar vara med och rida så är det samma pris 700:- Om föräldrar eller syskon som inte är med på lägret vill fika och äta med oss, så kostar det 80:-/person.

Dagridläger 2020

Aktiviteter 4-dagars: Dressyrlektioner,kadrilj,  hopplektioner, långritter, bad med ponnyer på sandstrand, teori, filmvisning med både utbildning i dressyr och hoppning, grillkväll, plus en massa äventyr med din häst. lekar med ponnyerna, ni får lära er att bygga en bana, uppvisning för familjen sista dagen med banhoppning, Höjd på hindren bestäms av eleven och ridläraren gemensamt. Eleverna får bada i familjens pool en timma per kväll, under uppsyn av vuxen. Se bilder i galleriet.

Vid intresse anordnar vi fler ridläger och hoppkurser under skolloven. Dagridläger för rutinerade elever och nybörjare, där även föräldrar kan vara med är mellan kl.9.00-15.00. Vill föräldrar köpa till lunch och 2 fika så kostar det 80:-,  För ridlägereleven ingår allt.

Nytt fr o m för 4-dagarsridlägren 2015 är att eleverna får bada i familjens nybyggda pool varje kväll, under uppsikt av vuxen. Se bilder i Galleriet på poolen, och från tidigare års ridläger!

Priser

(Pris med helpension dagridläger 700:-) (2-dagars ridläger Junior/ 1.800:- Vuxen/ 1.900:-)) (4-dgrs läger Junior/3.500:- Vuxen /3.700:-),  för både ryttare och häst förutsatt att det är minst 6 elever. Anmälningsavgiften som är bindande 2-dagars 500:- & 4-dagars  (1.000:- betalas ej tillbaka vid förhinder, men får utnyttjas till annat läger) resterande sätts in en månad innan lägrets start.  (och hela avgiften 700:- för dagridläger) sätts in på Kyrkobacka Stall & Ridhus bankgiro 5939-5525 el swish nr 1231063551,  Ridlägereleven är anmäld från och med att anmälningsavgiften är inbetald.

I priset ingår lån av ponny/ häst eller för privatägd ponny/häst, strö, hel havre, hösilage. Övrigt foder medtages. Ca: 14-16 st elever/läger.

Bg.nr 5939-5525 eller swish 1231063551 , från utlandet IBAN SE 3680000 8314 7 00 3020147 9, Swift kode Swedsess

 

 

Entos AB